Twee bruggen in Antwerpse haven blijven preventief dicht door de warmte

De Oosterweelbrug en de Wilmarsdonkbrug, in de Antwerpse haven, blijven nog zeker tot en met volgende week woensdag dicht tussen 12 uur en 14 uur. Het gaat om een preventieve maatregel door de warmte.

De laatste weken raken er vaker bruggen defect door de warmte. Maar het Antwerpse Havenbedrijf wil dat probleem nu te slim af zijn door 2 bruggen, op de rechterscheldeoever, dicht te houden voor de scheepvaart. De maatregel geldt enkel tussen 12 uur en 14 uur, de warmste momenten van de dag. Want door de bruggen dan open en dicht te laten gaan, zou de grendel van de brug oververhit kunnen raken.

Schepen niet, auto's wel

Nog tot en met woensdag zullen schepen op dat moment niet meer rechtstreeks van het Leopolddok naar het Albertdok kunnen, ze moeten omvaren via de Noordkasteelbrug. Auto's en vrachtwagens kunnen wel gewoon over de beide bruggen rijden. 

Volgende week wordt gekeken of de maatregel nog langer nodig is of niet. 

Meest gelezen