Videospeler inladen...

Veel staffordshireterriërs in asiel Oostende, cursus moet toekomstige baasjes leren omgaan met die honden

In Oostende zoekt het dierenasiel het Blauw Kruis mensen om een staffordshireterriër te adopteren. Daarom komen er infosessies om te leren omgaan met die honden. In het asiel zitten er te veel, omdat baasjes niet met de honden kunnen omgaan.

Heel veel baasjes nemen zo'n staffordshireterriër in huis als statussymbool. Maar die honden zijn geen gemakkelijke dieren. Wanneer die baasjes dat beseffen, brengen ze hun dier naar een asiel. Asielen hebben er nu heel veel, ook in Oostende. Daar zitten er zo'n vijftien. Dat ras wordt gekweekt om aan hondengevechten te doen. Ze moeten heel snel agressief kunnen worden en ze zijn zeer competitief tegenover andere honden.

Handleiding tot staffordshireterriër

Omdat er zoveel honden in het asiel zitten, organiseert het Blauw Kruis in Oostende nu speciale infosessies. Op zo'n info-avond leren toekomstige baasjes hoe ze moeten omgaan met zo'n terriër en hoe ze zijn gedrag kunnen sturen zodat het niet meer storend is. Alle sessies zijn ondertussen volzet. 

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen