"De klanten zien natuurlijk alleen maar de pizzakoerier in mij"

Soms is succes maar een Facebook-video weg. Dat ondervond alvast Bryce Dudal uit Sterling, in de Amerikaanse staat Michigan, nu hij dankzij een klant van een plaatselijke pizzeria plots een succes op sociale media is. De 18-jarige Dudal is immers bezorger van pizza’s en merkte in de woning van de klant waar hij een aantal pizza’s moest leveren, een piano op. Op die piano speelde hij Beethovens "Moonlight Sonata". Klant Paul Varchetti was zodanig onder de indruk dat hij het "optreden" filmde en het aan zijn vrouw toonde. Die laatste publiceerde het filmpje vervolgens op Facebook, waar het intussen meer dan 750.000 keer bekeken werd.

Bryce Dudal op nieuwswebsites Washington Post en Today: "Dit stuk van Beethoven heb ik grotendeels zelf leren spelen toen ik 6 of 7 jaar was. Uren heb ik er toen naar geluisterd, om de muziek daarna na te spelen op een keyboard die ik van mijn ouders gekregen had. Dat ging zeker niet vanzelf. Je moet rustig blijven zitten en deel per deel steeds opnieuw spelen. Want lessen notenleer had ik toen nooit gevolgd. Het was pas veel later, toen ik 12 was, dat mijn ouders een geschikte muziekleraar voor mij gevonden hebben. Pas toen ben ik begonnen met notenleer."

"Hoe mijn liefde voor muziek ontstaan is, ik weet het niet. Mijn tante had een keyboard in huis en als ik daar op bezoek was begon ik er altijd samen met haar op te tokkelen."

"Ik hou ervan om uit de bol te gaan, als ik op de piano speel. Anderen willen eerder rustig en mooi spelen, maar dat is niet aan mij besteed."

"Nee, als ik een pizza lever, dan weten de klanten niet dat ik dit muzikaal talent heb. Het enige wat ze zien is de pizzakoerier. Maar ik vind het een geweldige job, zeker voor iemand die tijdens zijn studies iets wil bijverdienen."

"Door mijn interesse in baseball is de aandacht voor muziek ietwat afgenomen. Maar nu dit filmpje viraal gegaan is, denk ik toch die draad opnieuw op te pakken. Ja, als muzikant mijn brood verdienen zie ik heus wel zitten. Intussen ben ik al gecontacteerd door een paar plaatselijke muziekgroepjes, om met hen mee te spelen."

Hier beneden kunt u de jongeman zien met Julie Varchetti, die het filmpje op Facebook publiceerde:

Meest gelezen