Videospeler inladen...

E19 in Machelen volledig versperd door brandende vrachtwagen

De E19 tussen Antwerpen en Brussel is ter hoogte van Machelen volledig versperd door een brandende vrachtwagen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.  Het verkeer richting Brussel moet in Mechelen-Zuid de snelweg verlaten.

De E19 tussen Antwerpen en Brussel is sinds 13 uur volledig versperd ter hoogte van Machelen. Een vrachtwagen vatte er vuur net voor het op- en afrittencomplex Vilvoorde-Cargo. Er staat en kilometerslange file.

De brand is intussen wel geblust maar een deel van de lading (25 ton absorberende korrels voor luiers) is op de weg terecht gekomen en moet door de civiele bescherming worden opgekuist. De hinder kan nog een tijd duren. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt het verkeer dat vanuit Antwerpen naar Brussel wil aan, om via de A12 te rijden.

De lokale omleidingsroute bestaat uit opeenvolgende calamiteitenroutes: men moet de snelweg verlaten ter hoogte van uitrit 10 Mechelen-Zuid. Daar volgt u de letter D. Dit brengt u op de N1 Brusselsesteenweg richting Brussel. Deze route is slechts bewegwijzerd tot oprit Zemst. Blijf de N1 verder volgen richting Brussel.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen