Videospeler inladen...

E19 richting Brussel vanmorgen pas opnieuw open na ongeval gisteren

De E19 van Antwerpen naar Brussel is opnieuw over de volledige breedte opengesteld na het ongeval met een vrachtwagen in Machelen gisteren. Afgelopen nacht werd het asfalt er hersteld.

Bij het ongeval vloog de vrachtwagen in brand en verloor zijn lading wegwerpluiers op de rijweg. "Die bevatten een kleverige substantie die aan het wegdek kleeft. De voorbije nacht moest een aannemer de toplaag van het asfalt afschrapen en een nieuwe asfaltlaag aanleggen", zegt Agentschap Wegen en Verkeer.

De E19 richting tussen Vilvoorde en Brussel was daardoor nog de hele nacht versperd. Eerder vanmorgen werd eerst de linkerrijkstrook opnieuw vrijgemaakt en intussen is de weg er volledig vrij.

Het verkeer kan de E19 sinds 8 uur ook verlaten via afrit Vilvoorde-Cargo, maar de rechtstreekse verbinding naar Brucargo, de cargozone van de luchthaven van Zaventem, blijft voorlopig nog afgesloten. Daar moet het wegdek nog grondig gereinigd worden.

Meest gelezen