"Hoezo, meisjes willen alleen maar plezier maken?"

Het zat Julianne Speyer duidelijk hoog, toen ze tijdens de festiviteiten van 'the fourth of july', wanneer de Amerikanen 'Independence day' vieren, een omroeper tijdens de parade de 'boy scouts' hoorde aankondigen met "ziedaar, de toekomstig leiders van Amerika", terwijl bij de 'girl scouts' volgens de man alleen maar te zien was "dat ze plezier maakten". Het 12-jarige meisje uit Russell, in de Amerikaanse staat Ohio, dacht goed na over hoe haar onvrede te ventileren en besloot een week geleden een open brief naar een plaatselijke krant te sturen. Haar brief werd snel op sociale media opgepikt en ging viraal. Zopas gaf ze meer uitleg in het praatprogramma Today.

In de open brief beschreef Speyer dat de opmerking van de omroeper "een belediging was voor meisjes en vrouwen, van welke leeftijd dan ook. Zulke dingen gebeuren voortdurend en dat is niet oké. Ik hoop door deze brief een verschil te maken."

Julianne: "Mijn eerste gedacht nadat ik de omroeper gehoord had, was: "Dit is zo gemeen!" Ik kreeg er zo’n gefrustreerd gevoel door, omdat ik vooral niet begreep waarom die man dat op die manier zei. Ik ben onmiddellijk naar een vriendin gegaan en vroeg of ze het ook gehoord had. Zij was even verbouwereerd als ik."

Moeder Jennifer: "De reacties verbazen me en ik krijg er steeds opnieuw tranen in mijn ogen door."

Vader Michael: "Natuurlijk ben ik erg trots op mijn dochter. Ik zou meer dan waarschijnlijk hetgeen  de omroeper zei niet eens opgemerkt hebben. Of misschien eventjes, maar ik zou dan gereageerd hebben met "Okay, that’s life". Maar mijn dochter heeft me getoond dat het ook anders kan."

De organisatie achter de parade heeft zich intussen verontschuldigd voor de woorden van de omroeper.

Meest gelezen