Ton van Vliet / Hollandse Hoogte

Isolatiebedrijf " Vlaanderen Isoleert" mag geen certificaten meer uitreiken om energiepremie aan te vragen

Isolatiebedrijf " Vlaanderen Isoleert" mag geen certificaten meer uitreiken waarmee je een energiepremie kunt aanvragen. Dat komt omdat het bedrijf niet langer op de lijst staat van erkende bedrijven voor spouwmuurisolatie. Dat zegt Vlaams ombudsman Bart Weekers. 

De ombudsman waarschuwde al langer voor de kwaliteit van de werken van "Vlaanderen isoleert". Zo waren er vragen over de kwaliteit van de gebruikte (kruip)kelderisolatie.

Lang wachten op officieel certificaat om premie te kunnen aanvragen

De ombudsman kreeg ook klachten dat het bedrijf er erg lang over deed om het officiële keuringscertificaat van een werf door te sturen. Dat heb je nodig om de energiepremie aan te vragen. 

Omdat het isolatiebedrijf onvoldoende meewerkte aan het onderzoek, had Bart Weekers een deadline gesteld. Tegen half september moest het maatregelen nemen.

Maar nu blijkt dus dat de bevoegde keuringsinstantie het bedrijf “Vlaanderen Isoleert” al geschrapt heeft van de lijst. De argumentatie luidt dat de spouwmuurisolatiewerken die door het bedrijf zijn uitgevoerd niet meer voldoen aan het wettelijk vastgestelde kwaliteitskader. 

Meest gelezen