Lessen elektronisch stemmen op de jaarmarkt van Wemmel

Wemmelaars kunnen op 20 augustus al eens 'oefenen' op het elektronisch stemmen. Over drie maanden zijn er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen en voor het eerst kunnen de inwoners elektronisch stemmen. Dat lokt toch wat argwaan uit bij de oudere bevolking.

In oktober zullen Wemmelaars voor het eerst met de computer stemmen in plaats van met een potlood. "Om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt, organiseren we infomomenten en 'oefendagen'. De jaarmarkt op 20 augustus is meteen het eerste oefenmoment voor de inwoners. Daarna kunnen mensen ook gaan oefenen in gemeentelijke gebouwen", zegt burgemeester Walter Vansteenkiste.

Er komen ook oefenstemcomputers in de bibliotheek, het administratief centrum, de Residentie en het OCMW. "De gemeente gaat ook seniorenverenigingen inschakelen zodat iedereen een kans krijgt om het aan te leren. Het is niet moeilijk maar de omschakeling naar elektronisch stemmen moet er eens komen", aldus Walter Vansteenkiste.

Meest gelezen