Lokeren klaar voor veilige Feesten

Vandaag beginnen de Lokerse Feesten met 10 dagen Optredens en kermis. daarnaast zijn er ook Fonnefeesten waardoor Lokeren een massa mensen op bezoek krijgt. De veiligheid voor die massa wordt in de gaten gehouden met 104 camera's.

104 Camera's moeten de massa bezoekers op verschillende plaatsen in Lokeren in de gaten houden. De camera's worden bestuurd vanuit het commandocentrum in het politiekantoor. Lokeren krijgt voor ook hulp van andere korpsen.

Politiecommissaris Van Hulle legt uit de de veiligheidsdiensten snel op een bepaalde situatie kunnen inzoomen. Ze zien wat er gebeurt op een grote muur met beeldschermen. 

Het stadsbestuur heeft het cameranetwerk vernieuwd, het was een krachttoer om het op tijd voor de Feesten klaar te hebben. De camera's van het stadsnetwerk worden voor de Feesten nog aangevuld met extra camera's op de feestterreinen.

kasto80

Meest gelezen