Nieuwe burgerlijst "Leefbaar Overijse" neemt deel aan verkiezingen

In Overijse neemt een nieuwe burgerlijst "Leefbaar Overijse" deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De lijst wil de kiezer een alternatief bieden voor "de vastgeroeste politieke situatie in Overijse, waar reeds 18 jaar lang min of meer dezelfde partijen en figuren de dienst uitmaken". Nu Groen in kartel met Open VLD opkomt, is er volgens "Leefbaar Overijse" geen sprake meer van een geloofwaardige oppositie.

De leefbaarheid van Overijse vormt voor de nieuwe formatie de eerste prioriteit. "Concreet willen we vrijwaren wat er nog overblijft van het landelijk karakter van de druivengemeente en de verstedelijking tegengaan. Dit gaat gepaard met de bevestiging van het Vlaamse, Nederlandstalige karakter van Overijse. Ook het mobiliteitsprobleem en het wegkwijnen van de handelsfunctie van het centrum zijn prioritaire aandachtspunten", aldus een mededeling. De lijst zal worden getrokken door Dirk Dewaet, brandweerman en zelfstandig ondernemer in de bouwsector.

Overijse wordt momenteel bestuurd door een meerderheid van OV2002-N-VA-CD&V en Open VLD onder leiding van burgemeester Inge Lenseclaes (OV2002-N-VA-CD&V). Het kartel OV2002-N-VA-CD&V beschikt in de gemeenteraad over 13 zetels op een totaal van 27, Open VLD heeft er vijf, het Franstalige Plus zeven en Groen twee. Bij de komende verkiezingen dienen OV2002-N-VA en CD&V aparte lijsten in en vormen Open VLD en Groen een kartel.

Meest gelezen