AFP or licensors

Onbekenden schieten elf mensen dood in Mexicaanse grensstad

Gewapende onbekenden hebben in Mexico elf mensen gedood. Acht mannen en drie vrouwen werden in grensstad Ciudad Juárez doodgeschoten. Dat heeft een woordvoerder van het openbaar ministerie van de staat bekendgemaakt. Er wordt vermoed dat de georganiseerde drugsmisdaad achter de actie schuilt.

De doden werden aangetroffen in een huis. Wapens of drugs werden er niet ontdekt, aldus woordvoerder Carlos Huerta. Volgens getuigen werden de aan de handen gebonden personen door twee mannen gedood. Volgens lokale media vertoonden de slachtoffers foltersporen.

Ciudad Juárez ligt aan de grens met de Verenigde Staten en geldt als de meest gewelddadige stad van het land. Mexico kampt met een spiraal van geweld. De afgelopen jaren werden circa 30.000 mensen gedood.

Meest gelezen