AFP

Campagne "Hot Dog": Politie in Zürich roept op om honden schoenen aan te doen

In een campagne getiteld "Hot Dog" geeft de politie van de Zwitserse stad Zürich tips aan baasjes om hun trouwe viervoeters te helpen tijdens deze warme zomer. Een van de maatregelen die zij voorstellen, is honden voorzien van schoenen zodat hun pootjes niet verbranden.

Ook dieren zien af tijdens de hitte. De politie van Zürich is daarom gestart met de campagne "Hot Dog" om baasjes van honden tips te geven hoe zij de hitte draagbaar kunnen maken voor hun trouwe viervoeters. Maatregelen die daarbij voor de hand liggen, zijn je hond niet achterlaten in een gesloten auto of zorgen dat het dier voldoende water krijgt.

Een meer bijzondere maatregel uit de campagne is de aanrader om je hond schoenen aan te doen. Michael Walker, woordvoerder van de politie van Zürich, meldt aan de Zwitserse omroep SRF dat aan de grond 30 graden kan aanvoelen als 50 tot 55 graden wat een groot ongemak is voor honden: "Wanneer een hond op heet asfalt loopt, kan hij zijn pootjes verbranden, net als wanneer mensen blootvoets wandelen." De politie roept baasjes op om eerst vijf seconden de temperatuur van het asfalt te checken met de achterkant van de hand.

Zwitserland doorstaat een van de warmste zomers ooit sinds het begin van de metingen in 1864. Bepaalde plaatsen in het land hebben ook te kampen met enorme droogten. 

Meest gelezen