Videospeler inladen...

President Trump: "Ik was niet te laat bij de Queen, zij liet mij wachten"

Op een rally in Pennsylvania heeft de Amerikaanse president Donald Trump nog maar eens fors uitgehaald naar de pers. Als voorbeeld noemde hij het bericht dat hij bij zijn recent bezoek aan het Verenigd Koninkrijk te laat arriveerde in Windsor Castle en de Queen minutenlang deed wachten. Volgens de president was het omgekeerde het geval: hij was te vroeg en de Queen liet op zich wachten.  

Op een rally in Wilkes-Barre, Pennsylvania heeft president Trump nog maar eens fors uitgehaald naar wat hij de leugenachtige pers noemt. Bij wijze van voorbeeld haalde hij zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk van vorige maand aan.

Op vrijdag 13 juli had hij een ontmoeting met de Britse Queen op Windsor Castle. Op diverse tv-zenders was live te zien hoe de 92-jarige Queen meer dan tien minuten stond te wachten op de aankomst van de Amerikaanse president en de first lady. Verschillende kranten berichtten hierover. 

Maar volgens de president gaat het om leugenachtige berichtgeving:  "Fake, fake disgusting news". De Queen moest niet op hem wachten, het was net omgekeerd: hij moest een kwartier op de Queen wachten. (lees verder onder de tweets)

In zijn speech voor een menigte aanhangers in Pennsylvania deed de president uit de doeken hoe het dan wel gegaan was. Toen hij geland was, stond hij te wachten bij wat hij noemde "The King's and the Queen's guards". 

Ik was een kwartier te vroeg en stond te wachten met mijn vrouw. En dat is oké. Hey, het is de Queen, hé?

President Donald Trump

President Trump: "Ik stond te wachten. Ik was ongeveer een kwartier te vroeg en stond te wachten met mijn vrouw. En dat is oké. Hey, het is de Queen, hé? We kunnen wachten. Maar ik ben dus een beetje te vroeg."

Fake, fake disgusting news

Na de ontmoeting nodigde de Queen president Trump uit voor een kopje thee. Daar was een kwartier voor uitgetrokken, maar het gesprek liep uit tot een uur. Ook daarover hebben de media leugens verspreid, zei Trump. In de berichtgeving stond dat Trump zich had opgedrongen en te lang was blijven praten. Maar volgens hem was het contact met de Queen zo fijn en kwamen ze zo goed overeen dat het gesprek uitliep, zoals dat gaat met fijne ontmoetingen.

President Trump: "Dus dat was het verhaal van de "fake news". De president was een kwartier te laat bij de Queen. Fout. En dan is er de rest van het verhaal. Ze zegden dat ik te laat was terwijl ik net te vroeg was. Nummer één. Nummer twee: ik denk dat er 15 minuten was uitgetrokken voor de ontmoeting en ze duurde bijna een uur. "De president drong zich op". Dus ik was "te laat" en ik "drong mij op". En eerlijk mensen, het was zo'n mooi, mooi bezoek en zo'n fijne namiddag. Maar ze maken alles zwart omdat ze "fake, fake disgusting news" zijn.

Videospeler inladen...

Meest gelezen