Videospeler inladen...

Ryanair schrapt op 10 augustus 104 vluchten van en naar België

De luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt op 10 augustus 104 vluchten van en naar België. De maatregel is het gevolg van de oproep van de piloten van de lagekostenmaatschappij om die dag te staken.

Omdat de pilotenvakbonden in België opgeroepen hebben tot een staking op 10 augustus, zien we ons jammer genoeg verplicht om 104 vluchten van en naar België te annuleren op meer dan 2.400 Europese vluchten die dag, zo meldt Ryanair in een persbericht.

Ryanair geeft aan dat de getroffen klanten reeds op de hoogte gebracht zijn via e-mail/sms en overgeboekt worden naar een andere Ryanair-vlucht (of hun geld terugkrijgen). "We verontschuldigen ons bij onze klanten voor de hinder door deze stakingen", klinkt het.

Twee weken geleden nog moest Ryanair meer dan de helft van zijn vluchten van en naar ons land schrappen door een staking van het cabinepersoneeL

De lagekostenmaatschappij heeft de laatste tijd af te rekenen met sociale onrust in verschillende Europese landen. Ook in Zweden zijn de piloten van plan om op 10 augustus het werk neer te leggen en in Spanje heeft het personeel een klacht ingediend tegen Ryanair omdat het de Spaanse arbeidsreglementering niet wil toepassen.

Meest gelezen