Clubhuis van motorbende Satudarah in Werchter uitgebrand

In de Blaasbroek in Werchter is vannacht het gewezen clubhuis van de Satudarah motorclub uitgebrand. De brand was opzettelijk aangestoken, dat blijkt uit het onderzoek door de branddeskundige en het labo van de federale politie, zo meldt het Leuvense parket. Van de daders is vooralsnog geen spoor.

Brandweerploegen uit Aarschot en Haacht haastten zich vannacht naar de Blaasbroek in Werchter voor een buitenbrand. Maar ter plaatse bleek het om een chalet te gaan dat in brand stond. Ook een aanhangwagen, die naast het chalet stond, werd door het vuur beschadigd.

Het chalet staat bekend als het clubhuis van de Satudarah, een Nederlandse motorclub die wedijvert met de Hell's Angels. In de lente van vorig jaar viel de politie het chalet nog binnen in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de motorclub. Het is niet duidelijk of het gebouwtje nu nog altijd als clubhuis dient. 

Meest gelezen