Videospeler inladen...

Staking is voorbij, Eiffeltoren gaat weer open

De Eiffeltoren in Parijs gaat vandaag om 9 uur weer open, nadat de beroemde toeristische attractie woensdagavond en donderdag gesloten was gebleven door een staking. Dat hebben de vakbonden en de directie gemeld.

Het monument was gesloten sinds woensdag 16 uur, nadat het personeel het werk had neergelegd uit protest tegen de manier waarop het bezoekersonthaal wordt georganiseerd.

Sinds begin juli is het aandeel van tickets dat vooraf op internet gekocht kan worden, opgetrokken van 20 procent tot de helft. De vakbondsafgevaardigden zijn hier in principe niet tegen, maar betreuren de lange wachtrijen die dit veroorzaakt.

De Eiffeltoren is een van de drukst bezochte trekpleisters van Parijs. In 2016 waren er iets meer dan 5,8 miljoen bezoekers. In het recordjaar 2014 waren het er zelfs meer dan 7 miljoen.

Meest gelezen