BELGA/WAEM

Verdachte opgepakt na vechtpartij in Sportpaleis vorig jaar

De politie van Rotterdam heeft een verdachte gevat van een vechtpartij in het Antwerpse Sportpaleis, op 15 december vorig jaar. Dat meldt de Antwerpse politie. Eén slachtoffer raakte daarbij zwaargewond. 

De feiten vonden plaats tijdens een optreden van Dimitri Vegas & Like Mike. Eén slachtoffer raakte zwaargewond en was een tijd in levensgevaar. Uiteindelijk hebben videobeelden de speurders naar de verdachte in Nederland geleid. Daar hebben leden van de lokale politie een mogelijke verdachte herkend aan de hand van het opsporingsbevel.

Een arrestatieteam van de Rotterdamse politie kon met een Europees aanhoudingsbevel op zak de 52-jarige verdachte arresteren. Hij wordt voorgeleid bij de rechtbank in Amsterdam, die moet beslissen over de uitlevering aan België.

De arrestatie die nu kon gebeuren, kwam er pas na heel lang zoekwerk met onder meer oproepen in opsporingsprogramma's en het uitpluizen van de vele tips. De Antwerpse politie heeft het in een bericht over "intensief en internationaal speurwerk" van haar lokale recherche.

De vechtpartij, een geval van zinloos geweld, maakte heel wat reacties los. Het slachtoffer had maanden na de klap nog altijd regelmatig hoofdpijn, zo vertelde hij in april in "Faroek". Dimitri Vegas en Like Mike gooiden zich mee in de strijd, en lanceerden toen zelf een oproep om de dader te kunnen vinden. 

Meest gelezen