Zuivelfabriek helpt Herne aan water voor jonge bomen

Olympia, de zuivelfabriek in Herfelingen, helpt de gemeente Herne in haar zoektocht naar water om jonge bomen en bloemen water te geven. De gemeente mag het spoelwater van de fabriek gebruiken.

Door de aanhoudende droogte en de noodmaatregelen die de gouverneur nam moest het gemeentebestuur een regeling zoeken voor de onlangs aangeplante bomen en struiken. Zuivelbedrijf Olympia uit deelgemeente Herfelingen bood de oplossing. Tijdens de droogteperiode mag de technische dienst van de gemeente elke dag spoelwater ophalen om de bomen in de Vancauwenberghelaan, rond het voetbalplein en de planten op de rotonde van Kokejane water te geven.

De aanplantingen gebeurden in het kader van de actie “1000 bomen planten”. Ze gebeurden lang voor de droogteperiode begon. Maar jonge bomen en planten hebben nood aan water om goed in te wortelen. Zonder het water dat de gemeente nu van Olympia krijgt zou dat niet mogelijk zijn.

Meest gelezen