Videospeler inladen...

Zweedse politie schiet jongeman met downsyndroom dood

In de Zweedse hoofdstad Stockholm heeft de politie meerdere malen geschoten op een 20-jarige man met het downsyndroom. Nadat hij door zijn familie als vermist werd opgegeven, vond de politie hem terug met een speelgoedgeweer in de hand. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen.

In de nacht van woensdag op donderdag verdween Eric Torell, een 20-jarige Zweedse jongeman met het downsyndroom. De familie maakte zich zorgen en verwittigde de politie. Omstreeks vier uur 's nachts vonden drie politieofficieren hem terug met een wapen in de hand bij wat zij "een bedreigende situatie" noemden. De mannen openden het vuur en raakten Eric Torell verschillende keren. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Hij was de liefste man ter wereld

Het geweer dat Eric trok, bleek echter een speelgoedwapen te zijn. Katarina Söderberg, Erics moeder, vertelde aan het Zweedse nieuwsagentschap Expressen dat het wapen een cadeau was en dat haar zoon "de liefste man ter wereld was". Ook zei ze dat hij zwaar gehandicapt was en niet meer kon zeggen dan het woord "mama".

Ulf Johansson, regionale politiechef van Stockholm, betreurt de situatie, maar zegt wel dat "soms zeer moeilijke beslissingen in onduidelijke omstandigheden moeten worden genomen onder druk en in een paar seconden."

VIDEO: De moeder van het slachtoffer begrijpt niet waarom drie agenten het vuur openden op haar zoon.

Videospeler inladen...

Meest gelezen