Foto Kurt

Dranouter verkoopt zaterdag volledig uit

De tweede festivaldag van Dranouter Festival is met 16.000 bezoekers volledig uitverkocht. Dat meldt de organisatie zaterdagavond. Gogo Bordello sluit straks de festivaldag af.

Volgens de organisatie trokken op vrijdag 12.000 festivalgangers naar de weide. Op zaterdag moest de organisatie de kassa's aan de deur sluiten met zo'n 16.000 verkochte tickets. Met 28.000 tickets op vrijdag en zaterdag, plus de 5.000 bezoekers van de openingsavond, lijkt Dranouter op weg naar een succeseditie.

"We zijn nu al erg tevreden van Festival Dranouter 2018", zegt organisator Bavo Vanden Broeck. "Traditioneel lokt zaterdag veel volk, en dat was dit jaar niet anders. Vooral jonge gezinnen komen zaterdag naar het festival. Vandaag was er immers erg veel te beleven voor kinderen. De speeltuin De Werf, dansinitiaties, theatershows, beklimbare speeltoestellen, enz... Met 16.000 festivalgangers vandaag mochten we vanavond het bordje "uitverkocht" uithangen."

De warmte speelde minder parten dan op vrijdag. Er was meer bewolking en een aangename stevige bries. Bovendien installeerde de organisatie watersproeiers aan de ingang van de festivalzone.

Dat er meer volk was op het terrein was duidelijk merkbaar. Absynthe Minded kreeg het volk helemaal bijeen om hen volledig op te warmen, voor zover dat nodig was. Selah Sue breidde er een verlengstuk aan, en zaterdagavond sluiten de pompende folkbeats van Gogol Bordello de tweede dag af. Zondag is het uitkijken, naar Passenger, Goran Bregovic en de West-Vlaamse publiekslieveling 't Hof van Commerce.

Meest gelezen