Booba en Kaaris blijven 1 maand in de cel na vechtpartij op luchthaven Orly

In Frankrijk blijven Booba, Kaaris en 9 andere mensen uit hun entourages in de cel tot hun proces op 6 september. Dat heeft een rechter in Créteil beslist na het spectaculaire gevecht tussen de 2 rappers op de luchthaven van Orly.

Het waren bedenkelijke taferelen op de luchthaven van Orly nabij Parijs afgelopen woensdag: voor het oog van tientallen andere passagiers in 1 van de vertrekhallen gingen Booba, Kaaris en hun respectievelijke entourages met elkaar op de vuist. De hal moest tijdelijk dicht, vluchten liepen vertraging op en de schade liep in de tienduizenden euro's.

De politie pakte 11 mensen op, onder wie de beide Franse rappers zelf. Een rechter in Créteil nabij Parijs heeft vandaag geoordeeld dat ze allemaal in de cel moeten blijven in afwachting van hun proces op 6 september. Volgens de rechter is het risico op nieuw geweld te groot om hen vrij te laten.

De rappers en hun entourages riskeren straffen gaande van een boete van 750 euro tot verschillende jaren cel en boetes van meer dan 100.000 euro.

Booba en Kaaris werkten ooit samen, maar vielen 5 jaar geleden in onmin. Ze beschuldigen elkaar dat ze de vechtpartij op de luchthaven hebben gestart.

Huffington Post Frankrijk heeft een compilatie van amateurbeelden van de vechtpartij gemaakt. Die kan u hier bekijken:

Meest gelezen