Rick Genest ("Zombie boy" van Lady Gaga) is overleden

In Montreal is Rick Genest dood aangetroffen in zijn appartement. Dat meldt Radio Canada. Als mannequin was hij vooral bekend om zijn tatoeages van botten en andere weefsels over vrijwel zijn hele lichaam. In 2011 speelde hij mee in de clip van "Born this way" van Lady Gaga. Hij was net geen 33.

Voor u dit artikel leest: hebt u vragen over zelfdoding of worstelt u zelf met donkere gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordlijn. Dat kan telefonisch via het nummer 1813, maar ook chatten of mailen is mogelijk.

Tatoeages van een hersenpan op zijn hoofdhuid, een schedel op zijn gezicht, ruggenwervels en pezen in zijn hals en ribben op zijn torso: het is slechts een greep uit de talloze anatomische en andere afbeeldingen die Rick Genest uit Canada in de loop van zijn leven op vrijwel zijn hele lichaam liet aanbrengen.

Enkele dagen geleden is hij dood aangetroffen in zijn appartement in Plateau-Mont-Royal, een wijk in Montreal. Volgens Radio Canada stapte hij zelf uit het leven. Op 7 augustus zou hij 33 worden.

Tumor

Genest droeg de bijnaam Zombie Boy, een gevolg van een operatie aan de hersenen die hij als tiener onderging nadat bij hem een tumor was vastgesteld. Niet lang daarna liet hij zijn eerste tatoeage zetten.

Onder meer wegens zijn opmerkelijke uiterlijk, begon Genest halfweg de jaren 2000 in de media op te duiken. In 2011 maakte de hele wereld met hem kennis toen hij een hoofdrol kreeg in de videoclip bij "Born this way" van Lady Gaga. De superster kopieerde daarbij zijn tatoeages met make-up.

Op Twitter reageert Lady Gaga verslagen op de dood van Genest. "De zelfdoding van mijn vriend Rick Genest is meer dan verwoestend", schrijft ze. "We moeten meer inspanningen leveren om de cultuur te veranderen, mentale gezondheid op het voorplan te brengen en het stigma om erover te praten weg te wissen. Als jij lijdt, bel dan vandaag nog een vriend of een familielid. We moeten elkaar redden."

"Silent witness"

Na zijn verschijning in de videoclip van Lady Gaga bouwde Genest een carrière als mannequin uit. Hij stond onder meer op de cover van Vogue Hommes Japan en lag een poos onder contract bij L'Oreal. Daarnaast speelde hij mee in films en series als "47 Ronin" van Carl Rinsch (2013) en "Silent witness" (2017).

Genest had 2 Guinness World Records op zijn naam staan: 1 voor het grootste aantal tatoeages van botten en 1 voor het grootste aantal tatoeages van insecten op zijn lichaam. In het Musée Grévin in Montreal staat een standbeeld van hem. De Britse kunstenaar Marc Quinn zou een tweede standbeeld van 3,5 meter hoog van hem maken voor het London Science Museum. Dat zou in 2019 klaar zijn.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen