Videospeler inladen...

Tienduizenden liters water verloren door lek: "Ons grasplein had dit kunnen gebruiken"

De inwoners van de Zarren-Lindestraat en omgeving in Zarren zaten vanmiddag even zonder leidingwater. Oorzaak was een groot waterlek dat vastgesteld werd rond 12 uur. Het water spoot er uit de grond omhoog. "Ons grasplein had dit kunnen gebruiken", zegt een buurtbewoner.

Rond de middag begon het waterlek. "Ik kwam net thuis van boodschappen te doen toen ik een klein fonteintje zag in het midden van de straat", zegt de buurtbewoner. "Als snel stond een groot deel van de straat onder water." Toen de watermaatschappij aankwam, spoot het water volgens de ooggetuige al uit 8 gaten en kieren omhoog. "Zelfs uit de voortuin van de overburen."

De buurtbewoner vindt het vooral jammer dat het water zo verspild is. "Ik ben actief in het voetbal en het grasplein had er zeker kunnen gebruiken”, klinkt het. Na anderhalf uur was het lek in de straat, in een buis ter grootte van een halve meter gedicht. Tegen dan waren er wel al tienduizenden liters water weggevloeid in de riolen. Bij de herstelwerkzaamheden zaten de bewoners even zonder water.

Videospeler inladen...

Meest gelezen