Elise Janssens

Vliegtuig van Brussels Airlines moet rechtsomkeer maken na vogel in motor

Een vliegtuig van Brussels Airlines dat vanmiddag was opgestegen vanop de luchthaven van Zaventem met bestemming Las Palmas heeft rechtsomkeer moeten maken. Een motor van het toestel had schade opgelopen nadat bij het opstijgen er een vogel in was beland.  Het toestel met 147 passagiers aan boord kon veilig landen.

Het vliegtuig was om 14.42 uur opgestegen, maar kwam toen dus al meteen in de problemen, maar kon niet meteen terugkeren. Het toestel was namelijk te zwaar om meteen te landen. Daarom maakte het vliegtuig enkele rondjes boven Antwerpen, om brandstof te verbruiken, en keerde daarna terug naar Zaventem.

Op onderstaande beelden is te zien hoe het vliegtuig rond 15.20 uur de landing opnieuw inzet. 

Om 15.28 uur werd het toestel veilig aan de grond gezet. Volgens een woordvoerster van Brussels Airlines komt het "regelmatig" voor dat een toestel wordt getroffen door een zogenoemde bird strike.

De passagiers van vlucht SN3783 zullen vandaag niet meer kunnen vertrekken richting Las Palmas. Dat zal morgen wel kunnen.

Benny Westijn

Meest gelezen