Videospeler inladen...

Zwarte zaterdag op de Franse wegen:  hoogtepunt bereikt

De verkeersellende in Frankrijk is er nog altijd, maar voor wie zuidwaarts rijdt, neemt  ze stilaan af. Iets voor de middag is het hoogtepunt bereikt met een totaal van 705 kilometer aan files,  zegt Joni Junes van mobiliteitsorganisatie VAB. 

Momenteel zijn de files richting zuiden fel aan het afnemen.  De drukste route blijft voorlopig nog altijd die tussen Parijs, Bordeaux en de Spaanse grens. Daar verlies je zo'n 3,5 uur in plaats van de 5 uur extra wachttijd eerder op de dag.

Wie op de A7 rijdt, tussen Lyon en Orange, moet 1 uur en 40 minuten aanschuiven. Wie vanuit Luxemburg richting Spanje rijdt,  staat voor een extra wachttijd van 3,5 uur.

 Via Clermont-Ferrand verlies je vanaf Lille nog  2,5 uur.  Voor de Mont Blanctunnel geldt een wachttijd van 1 uur en 10 minuten en aan de Fréjustunnel word je  1,5 uur opgehouden.                                                                    

Duitsland

Ook in Duitsland is het fileleed aan het verminderen. Op de A3 Frankfurt - Würzburg schuif je 25 minuten extra aan, op de A7 Würzburg - Ulm 1 uur extra  en op de A8 Stuttgart - Ulm is de  extra wachttijd geslonken tot 25 minuten.

Andere knelpunten op de A8 vind je voorlopig nog tussen Ulm-München met 40 minuten extra wachttijd, tussen Würzburg - Nürnberg waar er 25 minuten bijkomen en tussen Nürnberg - Salzburg waar je rekening moet houden met 1 uur en 45 minuten vertraging. Op de A7 vertraagt het verkeer tussen Hamburg - Flensburg met wachttijden van 1,5 uur.

Richting noorden nemen de files dan weer toe. Op de A9 Salzburg-München-Würzburg moet je nu 1,5 wachten.

Oostenrijk

Wie in Oostenrijk in de wagen zit, verliest nog 40 minuten op de A10 Salzburg-Villach. Verder is het aanschuiven op de B179 Fernpassroute richting Innsbruck met een wachttijd van 40 minuten.  Op de A11, aan de Karawankentunnel richting Slovenië, is het 1 uur en 20 minuten wachten.

In omgekeerde richting moet je 50 minuten aanschuiven op de A10 Villach-Salzburg en op de Fernpassroute B179 verlies je een half uur.

Zwitserland

Voor de Gotthardtunnel is het in beide richtingen een half uur aanschuiven.

Meest gelezen