VRT

Strobrand in loods Maarkedal wordt nog altijd geblust

In Maarkedal (Oost-Vlaanderen) is de brandweer nog altijd een strobrand aan het blussen. Die brand ontstond kort na 1 uur vannacht.  Het stro lag opgeslagen in de loods van een boerderij, langs de N60, de expresweg van Gent naar Ronse. De loods brandde volledig uit, ook een aantal landbouwvoertuigen bleef in de brand.  

Het vuur is onder controle, maar de brandweer moet het stro nu uit de loods halen en blussen in openlucht. En dat veroorzaakt nog veel hinder, zegt Jonathan Jouret van de brandweerzone Vlaamse Ardennen.

"Bij het blussen komt er rook vrij en bij stro is dat erger. We raden de mensen in de buurt aan om ramen en deuren gesloten te houden. Wie dan weer voorbijrijdt, vertraagt best (omdat het zicht beperkt is) en zet eventuele ventilatiesystemen uit."

Meest gelezen