Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Drie NAVO-militairen zijn omgekomen bij zelfmoordaanslag in Afghanistan

Bij een bomaanslag tegen een Amerikaans konvooi zijn zeker drie NAVO-militairen gedood en vielen er drie gewonden. De aanslag is meteen opgeëist door de fundamentalistische talibanrebellen.

De aanslag vond plaats in de provincie Parwan ten noorden van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Een zelfmoordterrorist heeft er zichzelf opgeblazen vlakbij een Amerikaans konvooi.

Drie militairen van de NAVO-operatie Resolute Support zijn daarbij gedood. Volgens de NAVO gaat het om Tsjechische militairen die meereden in een Amerikaans konvooi. De Tsjechische premier Andrej Babis noemt hen "helden die ver van huis gingen vechten tegen het terrorisme". Bij de aanslag zijn ook een Amerikaanse en drie Afghaanse militairen gewond geraakt.  

In juli waren er al eens twee Amerikaanse soldaten gedood bij een andere aanslag. Resolute Support is een ondersteuningsmissie van de NAVO om het Afghaanse leger op te leiden en bij te staan in de strijd tegen de rebellen. Die bestaan vooral uit de taliban, maar de voorbije jaren is ook de terreurgroep IS steeds meer actief in Afghanistan.

Meest gelezen