Videospeler inladen...

Druzen in Israël betogen massaal tegen nieuwe omstreden wet

Tienduizenden van de Druzen-minderheid zijn gisteravond afgezakt naar het Rabin-plein in het centrum van de Israëlische stad Tel Aviv. Ze protesteren tegen de nieuwe wet die Israël definieert als Joodse natiestaat en het recht op zelfbeschikking exclusief aan de joden verleent. 

Dat deze minderheid op deze schaal van zich laat horen is ongezien in Israël. Druzen zijn een Arabische sprekende minderheid in Israël met een eigen godsdienst en voorschriften. Ze hebben de Israëlische nationaliteit en dienen in het Israëlische leger. Onder de nieuwe wet is het Arabisch geen officiële taal meer. Samen met andere Arabische minderheden in het land voelen de Druzen zich gedegradeerd tot tweederangsburgers.

Meest gelezen