(archieffoto) Het ging om een constructie met elektriciteitskabel.
AFP/Belga

Man valt uit zijn hangmatconstructie die enkele meters hoog hing en sterft

In Graz (Oostenrijk) is een man gestorven nadat hij uit een zelfgemaakte hangmatconstructie was gevallen. De man had zelf een elektrische constructie gemaakt, waardoor de hangmat tot 8 meter hoog kon hangen. Maar gisteren liep het dus grondig mis.  

De man van 42 had de constructie een jaar geleden al gemaakt en monteerde die tussen een groep bomen. Door de hangmat te bevestigen aan een elektriciteitskabel kon die 7 tot 8 meter omhoog.

De balk waaraan de hangmatconstructie was opgehangen, kwam gisteren echter los en de man viel een paar meter naar beneden. Hij werd nog geraakt door de elektriciteitskabel. Uiteindelijk liep hij een zware hoofdwonde op en overleed ter plekke.  

Meest gelezen