25 Nederlanders die al rijdend zwaar verkeersongeluk filmden, krijgen boete

In Nederland hebben zo'n 25 automobilisten een boete gekregen, omdat ze al filmend voorbij een zwaar verkeersongeluk reden. Bij het ongeval overleed een man van 48 en vielen nog twee andere gewonden.

Op de A58 tussen Tilburg en Breda botsten gisterenochtend 3 auto's op elkaar.  Een man van 48 liet daarbij het leven, 2 anderen raakten gewond. De snelweg was 6 uur lang volledig afgesloten.

Sommige autobestuurders die in de tegenovergestelde richting voorbij het ongeluk reden, haalden hun smartphone boven om er beelden van het ongeval mee te maken. Volgens de politie waren er zelfs mensen die foto's of filmpjes maakten van de reanimatie. "Hiermee toon je niet alleen geen enkele vorm van respect, maar loop je ook in de weg en zorg je voor woede bij omstanders en hulpverleners", klonk het in een boze reactie van de politie op Facebook.

Nog volgens de politie was er zelfs één bestuurder die zijn auto op het midden van de snelweg parkeerde om een filmpje te maken. De auto werd daarbij bijna aangereden door een vrachtwagen.

De politie noteerde de nummerplaten van zo'n 25 filmende autobestuurders. Zij zouden een boete ontvangen van 230 euro, exclusief administratiekosten.

Meest gelezen