AP2006

Patrick Stewart keert onverwacht terug als Jean-Luc Picard in nieuwe "Star trek"

De Britse acteur Patrick Stewart (78) ) vertolkt opnieuw de rol van Jean-Luc Picard in een gloednieuwe tv-reeks van "Star trek".  Picard speelde in de vorige reeksen en films de kapitein van het ruimteschip de Enterprise.

Stewart is een oude bekende voor "Star trek": de acteur  was 7 seizoenen lang de wijze en rustige aanvoerder van het ruimteschip Enterprise dat op zoek gaat naar nieuwe levensvormen. Hij was te zien in de films "Generations" (1994), "First contact" (1996) , "Insurrection" (1998) en "Nemesis" (2002).

"Een onverwachte maar aangename verrassing", noemt Stewart het alvast zelf op sociale media. Voor de nieuwe serie is nog geen titel bekendgemaakt. Maar als Jean-Luc Picard zal  Stewart "een nieuw hoofdstuk in zijn leven mogen verwelkomen".

Jongere kijkers zullen de 78-jarige acteur vooral kennen van de populaire "X-men"-films. Ook daarin vertolkt Stewart een wijs man, namelijk Charles Xavier, de man in een rolstoel die de mutanten een veilig schuiloord aanbiedt.

Meest gelezen