Videospeler inladen...

Twee Tomorrowlandgangers overleden na drugsgebruik

Tijdens het muziekfestival Tomorrowland in Boom zijn twee jonge vrouwen afgevoerd naar het ziekenhuis wegens drugsgebruik. Enkele dagen later zijn ze overleden aan de gevolgen ervan. Dat heeft onze redactie uit betrouwbare bron vernomen. De vrouwen kwamen uit het buitenland en zijn overleden in het universitair ziekenhuis van Antwerpen.

Het muziekfestival Tomorrowland vond plaats tijdens 2 weekends. Het eerste slachtoffer bezocht het eerste weekend van het festival. Dat was in het weekend tussen vrijdag 20 en zondag 22 juli. Ze stierf een kleine week later in het Universitair ziekenhuis van Antwerpen. De tweede vrouw werd in het volgende festivalweekend weggebracht. Ook zij stierf enkele dagen later in het ziekenhuis. In 1 van de twee gevallen ging het naar verluidt over xtc-gebruik. Beide slachtoffers hebben niet de Belgische nationaliteit.  

Het universitair ziekenhuis van Antwerpen werd meermaals door onze redactie gecontacteerd. Daar wenst men niet te reageren en verwijst men naar het medisch beroepsgeheim. De politie van Edegem en het parket van Antwerpen zeggen dat ze geen melding hebben gekregen van een niet-natuurlijk overlijden. Nochtans werd het nieuws door twee onafhankelijke bronnen bevestigd.

Reactie Tomorrowland

Ook Tomorrowland zegt niet op de hoogte te zijn. Woordvoerster Debby Wilmsen: "We werden tot op heden niet in kennis gesteld door familie of overheid over een mogelijk overlijden van personen die ons festival zouden bezocht hebben. Mocht dit wel het geval zijn, gaan onze gedachten uit naar hun naasten en hopen we dat ze dit verlies in alle rust en sereniteit kunnen verwerken."

"Nultolerantie voor drugs"

Eerder liet de federale politie al weten dat er tijdens de beide weekends van Tomorrowland 63 drugdealers op heterdaad betrapt waren. Het gaat om Britten, Nederlanders, Italianen, Denen, Canadezen, Belgen, Roemenen, Australiërs, Israëliërs, Duitsers, Noren, Zwitsers en Brazilianen. Ook werden er 430 festivalgangers betrapt met drugs.  Iedereen met drugs op zak moest onmiddellijk het festival verlaten. De politie, parket en de organisatie hanteerden een beleid van nultolerantie.

Meest gelezen