Videospeler inladen...

Zes mensen opgepakt na mislukte "aanslag" op Venezolaanse president

De veiligheidsdiensten in Venezuela hebben zeker zes mensen opgepakt. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Nestor Reverol meegedeeld. De zes worden verdacht van een vermoedelijke aanslag op president Maduro afgelopen zaterdag.Het staatshoofd bleef ongedeerd.

Volgens de minister van Buitenlandse Zaken werden intussen al zes verdachten opgepakt. Er vonden ook invallen in hotels in Caracas plaats, waarbij gezocht werd naar bewijsmateriaal. De minister zegt dat er in de loop van de komende uren nog meer arrestaties kunnen plaatsvinden.

De Venezolaanse oppositie vreest intussen dat de mislukte "aanslag" de aanzet kan vormen voor een vergeldingsoperatie waarbij de tegenstanders van het regime geviseerd zullen worden. "We waarschuwen dat de regering misbruik zal maken van dit incident, door iedereen te criminaliseren die legitiem en democratisch in het verzet gaat en door de repressie en de systematische schendingen van mensenrechten te verstevigen", schrijft de oppositiebeweging Frente Amplio (Breed Front) op Twitter.

De "aanslag" is officieel opgeëist door de mysterieuze rebellengroep 'Nationale Beweging van Soldaten in T-shirt'. "We kunnen niet toelaten dat de bevolking uitgehongerd wordt, dat de zieken geen geneesmiddelen krijgen, dat het geld geen waarde meer heeft, dat het educatieve systeem niets meer onderwijst en enkel indoctrineert met het communisme", luidt het in hun communiqué.

Venezuela verkeert in een ernstige economische en politieke crisis sinds het instorten van de olieprijzen vier jaar geleden. Honderdduizenden Venezolanen zijn op de vlucht geslagen wegens de tekorten aan levensmiddelen en de hyperinflatie.

Meest gelezen