Hamza bin Laden (archieffoto).

"Zoon van Osama bin Laden is getrouwd met dochter van aanvoerder van terroristen van 9/11"

1 van de zonen van Osama bin Laden is getrouwd met een dochter van Mohammed Atta, de vermoedelijke aanvoerder van de terroristen van Al Qaeda die de aanslagen van 11 september 2001 in de VS pleegden. Dat beweren 2 halfbroers van de overleden leider van de terreurbeweging in een interview met The Guardian.

Zelf waren Osama bin Laden en Mohammed Atta partners in crime, hun kinderen blijken partners in het leven: in een interview met The Guardian beweren 2 halfbroers van de overleden leider van Al Qaeda dat Hamza bin Laden is getrouwd met een dochter van Atta.

Hamza is in 1989 geboren. Hij is de zoon van bin Laden en zijn 3e vrouw Khairiah Sabar. In tegenstelling tot vele andere kinderen van bin Laden die afstand van hun vader en zijn ideologie hebben genomen, is hij bijzonder actief aan de top van Al Qaeda.

Nadat Amerikaanse soldaten zijn vader tijdens een raid in Pakistan in 2011 hadden gedood, heeft Hamza al meermaals opgeroepen tot een heilige oorlog tegen Washington, Londen, Parijs en Tel Aviv. Volgens waarnemers is hij de rechterhand van Ayman al-Zawahiri, de huidige leider van Al Qaeda.

Osama bin Laden.

World Trade Center

Mohammed Atta was de vermoedelijke aanvoerder van de groep terroristen die de aanslagen van 11 september 2001 hebben uitgevoerd. Waarschijnlijk kaapte hij het vliegtuig dat zich in de noordelijke toren van het World Trade Center in New York boorde.

Mohammed Atta
AP2001

"We hebben gehoord dat Hamza met de dochter van Mohammed Atta is getrouwd", zeggen de halfbroers vandaag in een interview met The Guardian. "We zijn niet zeker waar hij zich bevindt, mogelijk zit hij in Afghanistan."

Net omdat Hamza zich in de machtscenakels van Al Qaeda ophoudt, proberen Westerse inlichtingenorganisaties hem al enige tijd op de voet te volgen. Naar verluidt zou hij meer dan wie ook in staat zijn om volgelingen op te hitsen. 

De echtgenotes van Osama bin Laden en zijn overige overlevende kinderen zijn naar Saudi-Arabië teruggekeerd. Ze staan in nauw contact met Alia Ghanem, de moeder van bin Laden die recent eveneens met The Guardian heeft gesproken.

Meest gelezen