Marnik Aerts

Afvalbrand bij Renewi in Puurs

In Puurs, was er iets na middernacht een afvalbrand bij Renewi in de Nijverheidstraat. Renewi is de nieuwe bedrijfsnaam sinds de fusie van Van Gansewinkel en Shanks in 2017.  Er was brand ontstaan in een grote afvalberg in een open loods.

Omstreeks 00.30 uur werd de brandweer gealarmeerd. Met een bulldozer wordt de afvalberg uit elkaar gehaald. Het afval wordt verspreid en afgeblust. In de loods is er een rookontwikkeling.

Een afvalbrand bij dit afvalverwerkend bedrijf komt wel vaker voor. Hoewel het een poos geleden is, moest de brandweer de voorbije jaren regelmatig afvalbranden komen blussen. Vanwege de regelmatigheid van de brandweerinterventies was er overleg tussen de brandweer en de directie van het bedrijf om zulke branden trachten te voorkomen. Zo is er onder meer 's nacht bewaking om eventuele branden snel op te merken.

Meest gelezen