Chiro Wetteren krijgt persoonlijke excuses van NMBS-topvrouw

Chirogroep Overschelde uit Wetteren krijgt persoonlijke excuses van niemand minder dan de topvrouw van de NMBS, Sophie Dutordoir. Omdat het vertrek van hun zomerkamp in het honderd liep.

De Chiro ging met de trein op zomerkamp, maar dat verliep niet zoals gepland. De NMBS had te weinig zitplaatsen gereserveerd, en ook de fietsen konden niet mee op de trein. Dat kan niet door de beugel, reageert de topvrouw van de NMBS. Dat laat ze via sms weten aan onze redactie vanop haar vakantiebestemming in Italië. 

Ze was vroeger zelf ook leidster bij de scouts van Sint-Denijs-Westrem bij Gent. Dutordoir biedt daarom haar excuses aan, en ze benadrukt dat er een intern onderzoek komt. De Chiro is blij met de excuses, maar wil ook een schadevergoeding, laat leidster Hélène Bonte weten vanop het zomerkamp.

"We waarderen die excuses enorm, en we zijn ook blij dat de zaak serieus wordt genomen. Want bij het vertrek stonden heel wat ouders ons uit te zwaaien, en dat kwam bij hen natuurlijk over alsof wij ons werk niet gedaan hadden", voegt ze eraan toe. "In de eerste plaats willen wij onze reservatiekosten terug, want we hebben betaald voor een service die we niet hebben gekregen. En in de tweede plaats hopen wij ook dat er een schadevergoeding komt, dat de NMBS een geste doet. Dat zouden we wel heel erg waarderen." 
 

kasto80

Meest gelezen