De Lijn flitst eigen trams aan Sportpaleis

Vervoersmaatschappij De Lijn gaat in Merksem de snelheid van de eigen trams controleren. Chauffeurs die te snel rijden, riskeren een sanctie.

Preventieve maatregel

Het worden geen officiële snelheidscontroles door de politie, maar wel die controleurs van De Lijn zelf zullen houden. Het gaat om de trams die via het Sportpaleis van en naar Merksem rijden.

"Binnenkort wordt er gewerkt aan de burg daar in de buurt en worden er ook nieuwe sporen aangelegd", zegt Inge Debruyne van De Lijn. "Maar zolang dat nog niet het geval is, hebben we een eigen snelheidsbeperking van ongeveer 10 kilometer per uur opgelegd."

"Het is wel zo dat de chauffeurs zich doorgaans houden aan de opgelegde beperking. Maar het kan uiteraard geen kwaad om als extra preventieve maatregel, controles te voorzien. Die zijn trouwens ook intern aangekondigd. Mocht een chauffeur toch de voorziene snelheid overschrijden, dan voorzien we een interne opvolging." Met andere woorden, dan riskeert de bestuurder een sanctie.

 

Meest gelezen