Demi Lovato: "Nee, ik heb mijn verslaving nog niet overwonnen"

Steeds opnieuw wordt van haar verwacht dat ze een rolmodel is, iets wat Demi Lovato al diverse keren in interviews heeft moeten toegeven. Maar dat verloopt niet van een leien dakje, want al op 18-jarige leeftijd kwam de hitzangeres van onder meer "Skyscraper", "Let it go" en "Echame la culpa" in een wereld van drank en drugs terecht. Intussen is ze 25 en het is een strijd die ze blijft voeren, zo werd vorige week opnieuw duidelijk toen ze in allerijl in een ziekenhuis in Los Angeles moest opgenomen worden. Ten gevolge van een overdosis heroïne, al werd dat nooit bevestigd. Zopas reageerde Lovato op Instagram, met een boodschap aan haar fans.

Lovato: "Ik ben altijd open geweest over de weg die ik afleg, als het over mijn verslaving gaat. Uit ervaring weet ik dat dit geen ziekte is die na een bepaalde tijd verdwijnt of wegdeemstert. Ik moet blijven proberen die ziekte te overwinnen en daarin ben ik nog niet geslaagd."

"Ik wil God bedanken dat ik nog leef", waarna ze haar fans bedankte voor de positieve steunbetuigingen. Ze bedankte ook haar familie, het team dat haar begeleidt en de medewerkers van het Cedars-Sinai-ziekenhuis.

Ze besloot met: "Ik ga nu de tijd nemen om te genezen en om me te focussen op het nuchter worden. Ik kijk uit naar het moment dat het zover is. Ik zal blijven vechten."

Lovato begon haar carrière bij Disney Channel en schitterde daar in onder meer de film "Camp rock" en de tv-serie "Sonny with a chance". Op muzikaal vlak scoorde ze wereldhits met "Skyscraper", met "Let it go", het themalied van de populaire animatiefilm "Frozen", en recent nog met "Echame la culpa", dat ze samen met Luis Fonsi de hitparades inzong. Ze was ook verschillende jaren jurylid in de Amerikaanse versie van "X factor" en had een gastrol in "Glee".

Hier beneden kunt u haar zien met "Let it go", de single uit “Frozen” die het meer dan 5 maanden uithield in onze Ultratop:

Meest gelezen