Videospeler inladen...

Twee doden en tientallen gewonden bij de explosie van een tankwagen in Bologna

Bij de explosie van een tankwagen op een snelweg in de omgeving van de luchthaven van de Italiaanse stad Bologna zijn twee doden gevallen. Tientallen mensen liepen verwondingen op, enkelen onder hen zijn er erg aan toe.

De ontploffing deed zich voor op de middag. Een video die door de brandweer op Twitter werd gepost, toont dat een deel van de snelwegbrug waarop de tankwagen reed, is ingestort. Volgens de Italiaanse media zijn er twee doden gevallen en 60 tot 70 gewonden, waarvan 14 er erg aan toe zijn met zware brandwonden.

De tankwagen was betrokken bij een ongeval. Hij vloog in brand en ontplofte korte tijd nadien. Vermoedelijk vervoerde die lpg. Foto's tonen een grote vuurbal met zwarte rook. De explosie veroorzaakte ook een gevaarlijke kettingreactie: brandende brokstukken staken andere auto's in de omgeving in brand, die deels ook ontploften. De explosie deed de ruiten van gebouwen in de omgeving  springen, waarbij mensen werden geraakt door de glasscherven.

De snelweg waar het ongeluk plaatsvond, loopt ook over het terrein van de luchthaven, maar die ondervond volgens de exploitant geen hinder. De explosie had ook geen effect op het luchtverkeer.

Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini sprak op Twitter van "een verschrikkelijk ontploffing" en dankte de brandweerlieden die hielpen de vuurhaard te bedwingen. De plaats van het ongeval is in donkere rook gehuld. Verschillende wegen in de omgeving werden afgesloten. Door de grote hitteontwikkeling verlopen de bluswerken volgens het Italiaans persagentschap Ansa erg moeizaam, maar de vuurhaard was in de loop van de namiddag onder controle gebracht.

Videospeler inladen...
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen