Oude fuifzaal Lido sluit definitief de deuren in Leuven

De bewoners van de Boogaardenstraat in Leuven kunnen weer rustig slapen. De populaire feestzaal sluit definitief haar deuren.

"Het is inderdaad zo dat de Lido zoals ze gekend staat, sluit", bevestigt Walter Vangoidsenhoven, uitbater van de fuifzaal. De buren van de beruchte zaal klaagden al langer over geluidsoverlast, zowel door de muziek als door de feestvierders op straat. Daardoor kon de beslissing om te verhuizen niet langer uitblijven. Fuiven kan binnenkort op een andere locatie.

Op de Oude Markt worden momenteel drie panden samengevoegd en omgebouwd tot de nieuwe Lido. "Tegen volgend academiejaar moet de nieuwe fuifzaal klaar zijn", zegt Walter. "Wij zijn nu een aantal panden op de Oude Markt aan het renoveren, en de bedoeling is dat het zowel voor studenten, als voor de weekendfuiver is." Over geluidsoverlast maakt Walter zich deze keer geen zorgen. "We hebben de nodige maatregelen getroffen."

Meest gelezen