Heel wat wegenwerken op til in Limburg

De bouwvakantie zit erop in Limburg en dus start het Agentschap Wegen en Verkeer met heel wat bouwwerven. De hinder voor het verkeer zal tot een minimum beperkt blijven.

Zo komen er in Genk geluidsschermen langs de E314 in de richting van Nederland, op het stuk tussen de Laatgoedstraat en de afrit Genk-Oost. "De geluidsschermen zullen over een afstand van 2,5 kilometer geplaatst worden", zegt  Sep Vandijck van Wegen en Verkeer Limburg. "Ze komen ter hoogte van een woonwijk ten zuiden van de snelweg. De plaatsing van de geluidsschermen zal tot oktober duren. Het verkeer richting Nederland moet zolang over twee versmalde rijstroken."

In Tongeren wordt vandaag gestart met de aanleg van een omleidingsweg tussen de Bilzersteenweg en de Molenweg. Daardoor moet het Vesalius-ziekenhuis gemakkelijker bereikbaar worden. De voorbereidende werkzaamheden waren eind mei al begonnen. Maar nu gaat de aanleg zelf van start. 

En in Leopoldsburg wordt de N73 door het centrum vernieuwd. Om de hinder te beperken, wordt er alleen 's avonds en 's nachts gewerkt.

Meest gelezen