"Maar wat doet zo'n slang in godsnaam op de stoep van een Londense winkelstraat?"

Het was alleszins een ongewoon schouwspel, afgelopen weekend in Leytonstone High Road, in de Britse hoofdstad Londen. Voorbijgangers waren er immers getuige van het oppeuzelen van een duif door een boa constrictor. En het was dit keer niet zozeer "de wreedheid van de natuur" die de wenkbrauwen deed fronsen, maar wel het feit dat het zich voordeed in een drukke winkelstraat.

Beelden en foto’s van de wurgslang gaan intussen viraal en lokten vooral de reactie uit wat een dergelijk dier eigenlijk in een Londense straat te zoeken heeft:

Rachel Garland, die de video maakte, op BBC News: "Zoiets maak je niet iedere dag mee. Het was in ieder geval niet echt angstaanjagend, want de slang bewoog nauwelijks, omdat die helemaal rond de duif gewikkeld was. Hij had totaal geen aandacht voor de mensen die passeerden."

Intussen werd de slang door de dierenbeschermingsorganisatie RSPCA naar een veiliger plaats gebracht. Medewerkster Rebecca Benson: "Het is nog helemaal niet duidelijk hoe dit dier in zo’n gevaarlijke situatie terechtgekomen is. Je kan je niet voorstellen wat er allemaal had kunnen gebeuren. Hij had overreden kunnen worden of aangevallen door een ander dier. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een dier dat ontsnapt is. Maar, en dat is nog veel erger, het kan ook zijn dat iemand deze wurgslag opzettelijk op straat achtergelaten heeft."

Voor wie bezorgd is om de duif, die zou al dood geweest zijn vooraleer de slang er zijn maaltijd in zag. Volgens RSPCA is de kans erg klein dat de slang op de duif gejaagd heeft en zelf gedood heeft. Het zou zelfs kunnen dat een van de voorbijgangers het dode dier naar de boa gegooid heeft. 

Meest gelezen