Markt Eeklo parkeervrij zonder reden?

De stad Eeklo organiseert tijdens de zomer verschillende optredens en evenementen op de Markt. Er geldt zelfs 6 keer een parkeerverbod. Maar, de evenementen trekken volgens critici te weinig volk. Ze vinden het parkeerverbod niet nodig.

Afgelopen weekend organiseerde de stad Eeklo verschillende optredens, zowel zaterdag als zondag. Daarom werd, zoals eerder deze zomer, de Markt helemaal parkeervrij gemaakt. Zo krijgen bezoekers ruimte om optimaal van de concerten te genieten.

In theorie, want in praktijk komt er niet voor elk evenement veel volk opdagen. Afgelopen weekend was er bijna niemand. In Eeklo beginnen sommige mensen daarom te morren, ze snappen het nut van het parkeerverbod niet helemaal.

De stad Eeklo vindt de kritiek onterecht want het is niet alleen de bedoeling om de Markt te vullen, ook de horeca rond het plein profiteert van de extra sfeer die door de optredens ontstaat. Eeklo zegt ook dat sommige evenementen het plein wel doen vollopen maar dat nu eenmaal niet elke activiteit op evenveel belangstelling kan rekenen.

Het zomerse parkeerverbod tijdens 6 weekends is een proefproject, het is nog niet duidelijk of er volgende zomer een verlenging komt. 

kasto80

Meest gelezen