Dieter Nijs

Océade heeft "beste juli ooit achter de rug", maar eind september is het voorgoed gedaan

Océade, het waterpretpark aan de Heizel in Brussel, beleeft een topzomer. En toch moet het eind september de deuren sluiten om plaats te maken voor het Neo-project, een nieuwe stadswijk.

"Océade heeft vermoedelijk de beste maand juli achter de rug sinds zijn bestaan en augustus belooft ook veel goeds. 't Was een echte topmaand " zegt Eddy Meeùs, topman van Océade.

Nieuwe stadswijk

En toch moet het waterpretpark aan de Heizel op 30 september 2018 definitief de deuren sluiten om plaats te maken voor het Neo-project. Dat wordt een nieuwe stadswijk met appartementen, een shoppingcenter, een internationaal congrescentrum en luxehotel en een recreatie- en sportpark.

"Wij zijn de nr 1 qua glijbanen in België. In 30 jaar tijd hebben wij meer dan 7 miljoen bezoekers gehad, onder wie veel Brusselaars en Belgen maar ook een pak buitenlanders. Zo kwamen er ook veel Fransen naar Océade omdat er in Noord-Frankrijk niet zoveel grote waterpretparken zijn. Brussel heeft altijd meer in cultuur geïnvesteerd dan in recreatie. Families met kinderen gaat dit hier zeker missen" zegt Eddy Meeùs.

Wie nog één keer een plons wil wagen in Océade, moet er dus snel bij zijn, want op 30 september gaat het waterpretpark onherroepelijk dicht.

Meest gelezen