Videospeler inladen...

Parket onderzoekt dood 2 jonge Tomorrowlandgangers

Het Antwerpse parket start een onderzoek naar de dood van twee festivalgangers. Beide vrouwen kwamen uit het buitenland en bezochten het dancefestival Tomorrowland. Ze zouden onwel geworden zijn, nadat ze drugs hadden genomen en werden daarna opgenomen in het ziekenhuis. Daar overleden ze enkele dagen later. Het parket bekijkt nu of ze aan de rechtstreekse gevolgen van die drugs zijn overleden.

Het eerste slachtoffer bezocht het eerste weekend van het muziekfestival, tussen vrijdag 20 en zondag 22 juli. Ze stierf een kleine week later in het Universitair ziekenhuis van Antwerpen. De tweede vrouw werd in het volgende festivalweekend weggebracht. Ook zij stierf enkele dagen later in het ziekenhuis. Beide slachtoffers hebben niet de Belgische nationaliteit: één vrouw was Indisch, een andere vrouw Tsjechisch. 

Het parket van Antwerpen laat nu weten dat het een onderzoek start naar de doodsoorzaak van de twee vrouwen. Hun overlijden is waarschijnlijk een combinatie van factoren, maar het parket denkt niet dat het gebruik van drugs heeft meegespeeld. Andere factoren zoals de extreme temperaturen tijdens de twee weekends van het festival moeten ook in rekening worden gebracht. Mogelijk was één van de twee vrouwen ook uitgedroogd. 

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen