"Pesten van dieren in het wild is totaal onaanvaardbaar"

Eind vorige week ging een filmpje viraal, waarin te zien was hoe een man in het Yellowstone National Park, hoofdzakelijk gelegen in de Amerikaanse staat Wyoming, een bizon die een straat overstak uitdaagde. De man werd intussen gearresteerd en in een cel opgesloten. Het gaat om een 55-jarige man die al verschillende keren met het gerecht in aanraking kwam.

"Ik voelde me niet op mijn gemak en had schrik dat de man iets zou overkomen", aldus Lindsey Jones, die de video op haar Facebookpagina publiceerde, op nieuwswebsite Inside Edition, "Het had heus wel gekund dat het dier de man zou gegrepen hebben en in de lucht zou gegooid hebben. Dit had slecht kunnen aflopen." Het filmpje werd intussen meer dan 9 miljoen keer bekeken:

De parkwachters van Yellowstone omschreven de handelingen van de man als "roekeloos, gevaarlijk en strafbaar".

Intussen is de man opgepakt en werd hij in een cel opgesloten. De 55-jarige man kwam immers al verschillende keren in contact met het gerecht, onder meer voor overdreven alcoholgebruik. Nu heeft hij dus een nieuwe aanklacht aan zijn been, namelijk 'disturbing wildlife'. Volgende woensdag zal hij opnieuw voor de rechter verschijnen.

Dan Wenk, hoofdparkwachter in het Yellowstone National Park, op nieuwswebsite Oregon Live: "We zijn zeer blij dat de man gevat is. Men moet beseffen dat het plagen en pesten van dieren die in het wild leven onaanvaardbaar is, in welk natuurreservaat dan ook."

Meest gelezen