Videospeler inladen...

"Een podcast over het nucleair akkoord met Iran doet me beter lopen dan pompende muziek": de favoriete podcasts van Riadh Bahri

Podcasts, tot voor kort leek het iets voor een select clubje ingewijden, maar intussen is het audioformat bijzonder populair. Het aanbod is dan ook enorm, en vooral: het biedt voor elk wat wils. Deze week laten we enkele VRT-medewerkers aan het woord over hun favoriete podcasts. Vandaag: VRT NWS-journalist Riadh Bahri.

Riadh Bahri is een fervente podcastfan. "Ik luister vaak als ik in de auto zit, maar ook als ik ga fitnessen", vertelt hij. "Sporten met pompende muziek lukt me niet, op de een of andere manier geeft een lange uiteenzetting over, ik zeg maar wat, het nucleair akkoord met Iran, me meer energie om sneller te lopen op de loopband."

Maar ook voor het slapengaan zet Riadh Bahri vaak een podcast op. "In plaats van te bingewatchen met Netflix, zet ik een hoofdtelefoon op en luister ik naar een podcast, wat een heel aangename manier is om over te gaan naar die andere wereld, de dromenwereld."

Er zijn twee soorten podcasts die hem kunnen bekoren: lange gesprekken of analyses over een actueel onderwerp, maar daarnaast ook de luisterspelen, met veel geluidjes in verwerkt en waar heel clever over de montage is nagedacht."

Onderstaande podcasts zijn volgens Riadh Bahri echte aanraders: 

Morning Joe (NBC News):  Een Amerikaans duidingsmagazine over de politiek. U kan het vergelijken met "De Ochtend" of "De Wereld Vandaag" op Radio 1.

Pod Save Amerika / Pod Save The World (Crooked Media): Gemaakt door ex-medewerkers van Barack Obama. Ze praten over de stand van zaken in de VS en in de wereld, samen met politici, komieken, journalisten of activisten.

Bob (VPRO): Volgens Riadh Bahri "de beste Nederlandstalige podcast aller tijden" - een 6-delige populaire podcast die het verhaal vertelt van de fragiele 84-jarige Elisa, die sinds kort alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde en het kind dat zij gedwongen heeft moeten afstaan aan een klooster. Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich heeft meegedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw?

Iemand (Radio 1 - VRT NWS): Iemand die iets ongelooflijks heeft meegemaakt. Iemand met een straf levensverhaal. Iemand die een sterke prestatie geleverd heeft.

Meest gelezen