School zonder punten in Neerpelt

In Neerpelt heeft een groepje leerkrachten een eigen lagere school opgericht: de Libellenschool. De lagere school komt in het voormalige gebouw van het PMS aan het Sooi Willemsplein.

De Libellenschool is een methodeschool, zonder de klassieke leerjaren en er worden geen punten gegeven. Initiatiefneemster Heidi Put: "We willen elk kind op zijn eigen tempo laten groeien. En daarom werken we met drie groeiklassen. Zo kan een kind al zijn talenten beter ontplooien."

De leerkrachten van de Libellenschool leggen de nadruk op zelfstandig werken en zelf beslissingen nemen maar ook kunnen omgaan met stress. "Zo besteden we veel aandacht aan rustmomenten. We leren de kinderen meditatie- en ademhalingsoefeningen zodat ze daar later op stresserende momenten op terug kunnen vallen."

De Libellenschool hoopt op zo'n 50 inschrijvingen.

Meest gelezen