Donald Trump en zijn zoon Donald Trump Jr.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Trump geeft toe: zoon ontmoette Russische advocate om "informatie in te winnen over tegenstander"

Voor het eerst heeft de Amerikaanse president Donald Trump openlijk toegegeven dat zijn zoon een Russische advocate ontmoet heeft "om informatie in te winnen over een tegenstander". Dat gebeurde in de zomer van 2016, op het moment dat de presidentscampagne volop woedde.

In een tweet reageerde Trump eigenlijk op enkele Amerikaanse media, die dit weekend uitbrachten dat hij bezorgd zou zijn dat zijn zoon Donald Trump Jr. juridisch in de problemen zou zitten. De reden? Diens meeting met de Russische advocate Natalja Veselnitskaja in de zomer van 2016. Op dat moment wordt de strijd om het Amerikaanse presidentschap volop gestreden. Op 9 juni 2016 hebben Donald Trump Jr., toenmalig campagneleider Paul Manafort en Trumps schoonzoon Jared Kushner een ontmoeting met vier Russen in de Trump Tower - onder hen Veselnitskaja, die banden zou hebben met het Kremlin.

Trump ontkent in zijn tweet dat hij bezorgd is om zijn zoon. Hij omschrijft het als "fake news" en "een complete fabricatie".

Maar hij gaat verder dan dat. Voor het eerst geeft hij vervolgens in zoveel woorden toe dat de meeting in de Trump Tower wel degelijk bedoeld was om informatie te verkrijgen over Hillary Clinton. "Dit was een meeting om informatie in te winnen over een tegenstander." Trump benadrukt dat de vergadering "helemaal legaal" was, dat "het de hele tijd gebeurt in de politiek" en dat "het nergens naartoe ging". Enkele maanden later zou Hillary Clinton het onderspit delven in de strijd om het Witte Huis. Hij sluit zijn tirade op Twitter af met de boodschap dat hij niet op de hoogte was van de ontmoeting. 

Lees verder onder tweet.

Met zijn tweet geeft Trump ook toe dat zijn team niet helemaal open kaart gespeeld heeft toen Donald Trump Jr. vorig jaar verklaarde dat de meeting in de eerste plaats over de adoptie van Russische kinderen ging. 

Meest gelezen