Yorick Jansens

VLM schrapt alle vluchten behalve die van Antwerpen naar Zürich en Londen

De in Antwerpen gevestigde luchtvaartmaatschappij VLM schrapt alle vluchten, behalve de lijnen Antwerpen-Londen en Antwerpen-Zürich. Dat laat VLM weten in een persbericht. De andere lijnvluchten brachten niet genoeg geld op, daarom wil de maatschappij zich voortaan focussen op chartervluchten. Er zouden geen ontslagen vallen.

VLM werd opgericht in 1993 en ging in 2016 failliet. Relatief snel daarna werd aangekondigd dat het bedrijf een doorstart zou maken. In oktober 2017 was er opnieuw de eerste vlucht tussen Antwerpen en Londen City Airport. 

Vandaag heeft VLM een vloot van vijf Fokker 50-toestellen, kleine propellervliegtuigen. Daarmee voert VLM vluchten uit naar onder meer Londen (Groot-Brittanië) , Zürich (Zwitserland) , Rostock (Duitsland) en Maribor (Slovenië). Binnenkort zou ook een route opgestart worden naar Manchester, die ook vanuit Oostende bediend zou worden. (Lees verder onder de afbeelding).

"Onze bestemmingen leveren niet de resultaten op die we hadden gehoopt", zegt Yves Panneels van VLM. "Tegelijkertijd hebben we enkele zeer aantrekkelijke charteropdrachten niet kunnen aanvaarden. We krijgen veel vragen voor chartervluchten, maar kunnen daar op dit moment niet op ingaan omdat al onze vliegtuigen te druk bezet zijn met het uitvoeren van de lijnvluchten."

VLM gaat zich dus grotendeels omvormen tot chartermaatschappij. Voor het personeel van VLM zou dat geen grote gevolgen hebben, een honderdtal werknemers dat nu voor VLM werkt kan aan de slag blijven.

De routes zullen volgens Panneels geleidelijk aan worden "uitgedoofd", vluchten met veel boekingen gaan nog gewoon door. Vluchten waar nog niet veel tickets voor verkocht zijn worden geschrapt, die passagiers zullen hun geld terugkrijgen. 

Meest gelezen